Hlavní obsah

Porsche oficiálně představilo nový model 911 Carrera

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z největších taháků nacházejícího autosalonu ve Frankfurtu jistě bude i nová podoba legendárního modelu 911 Carerra. Prodej začne v prosinci, automobilka už oznámila prodejní ceny.

Článek

Snímky nového Porsche unikly na internet už před několika dny [celá zpráva].

Nyní automobilka oficiálně zveřejnila fotografie i technické podrobnosti. Zepředu si můžete všimnout jiného nárazníku a jinak tvarovaných diod denního svícení, které jsou umístěny těsně nad nasávacími otvory.

Největší změny najdete v zadních partiích, kde jsou nová, výrazně užší světla a jiný nárazník. Nová 911má prodloužený rozvor náprav o 100 mm, je nižší a v příplatkové výbavě figurují až 20palcová kola. Nová struktura karoserie je vyrobena z kombinace hliníku a oceli, která zajistila snížení hmotnosti o citelných 45 kg.

Oproti minulé generaci se povedlo snížení spotřeby paliva o 16 procent. Poklesu bylo mimo jiné dosaženo díky funkci Start/Stop (ta je však ve sportovním autě nepatřičná), účinnějšímu řízení teploty motoru či systému rekuperace energie. Svůj podíl na tom má také sedmistupňová manuální převodovka, která je v osobním automobilu světově unikátní. Novinkou u dvouspojkové převodovky PDK je tzv. režim splývání - jízdy na neutrál.

Dva různě výkonné šestiválce

Model 911 Carrera s novým motorem boxer o objemu 3,4 litru a výkonu 257 kW (350 k), spotřebuje v kombinovaném režimu 8,2 l/100 km. U verze 911 Carrera S, která je vybavena motorem boxer o objemu 3,8 litru a výkonu 294 kW (400 k) a převodovkou PDK, došlo k poklesu spotřeby o 1,5 l/100 km na současných 8,7 l/100 km.

Carrera S s převodovkou PDK dokáže z klidu na 100 km/h zrychlit během 4,3 vteřiny (4,1 s po aktivaci režimu Sport Plus, musíte mít ale paket Sport Chrono). Carrera s převodovkou PDK dokáže na stejnou rychlost zrychlit během 4,6 sekundy (v režimu Sport Plus 4,4 sekundy). Nejvyšší rychlost zatím Porsche ani u jednoho z modelů neudalo.

U modelu Porsche 911 Carrera je základní cena stanovena na 88 038 eur včetně DPH (cca 2,2 miliónu korun), u modelu Porsche 911 Carrera S je základní cena 102 436 eur včetně DPH (2,56 miliónu korun). V Česku se začne nová generace s interním kódem 991 prodávat od prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám