Hlavní obsah

Toyota a Ford chtějí spolupracovat při vývoji hybridního pohonu

Novinky, Martin Žemlička

Toyota a Ford oficiálně oznámily plánovanou spolupráci při vývoji hybridního pohonu pro lehké nákladní automobily (dodávky) a vozy kategorie SUV (sportovně-užitková vozidla).

Článek

Pro mnohé je to překvapivé spojení – americký Ford a japonská Toyota spojí síly při vývoji hybridních vozidel. Obě společnosti doposud nezávisle pracovaly na vývoji vlastních hybridních systémů určených pro vozy s pohonem zadních kol – dodávky a SUV.

Automobilky se nyní zavázaly, že budou spolupracovat při vývoji nové soustavy hybridního pohonu. „Společnými silami dokážeme našim zákazníkům nabídnout ty nejlepší, cenově nejdostupnější a nejpokrokovější systémy pohonu, které přinesou ještě nižší spotřebu paliva,“ uvedl Alan Mulally, prezident a výkonný ředitel společnosti Ford.

Toyota nabízí hned několik hybridních modelů - tedy vozidel kombinujících benzínový a elektrický pohon – a prodává jich nejvíce na světě. Modelu Prius, prvního komerčního hybridu, se dosud prodalo 3,3 miliónu kusů. Ford zatím v Česku neprodává žádný hybridní model, na domácím americkém trhu nabízí hybridní verzi Fusionu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám