Hlavní obsah

Sportovní kupé od Subaru už má jméno, výroba začne na jaře

Novinky, Martin Žemlička

Subaru oznámilo, že do Frakfurtu přiveze nové sportovní kupé s názvem BRZ. Stále však neukáže produkční verzi, pouze druhý koncept. Ten první automobilka zveřejnila letos v Ženevě, a protože byl průhledný, moc z něj vidět nebylo.

Článek

Subaru své sportovní kupé pojmenovalo třemi písmeny - BRZ. Inspirací byly názvy technologií Subaru - „Boxer motor“, „Rear-wheel drive“ (pohon zadních kol) a „Zenith“ (směřování značky vzhůru ). Automobilka ani ve Frankfurtu neukáže sériovou verzi, opět půjde jenom o koncept. Nyní snad – na rozdíl od březnové Ženevy, kdy automobilka ukázala průhledný koncept – budou jeho tvary reálnější.

Kupé dostane pohon zadních kol a motor typu boxer, který je pro Subaru typický. Dvoulitrový, turbodmychadlem přeplňovaný motor by měl mít výkon přes 260 koní. Potvrzena je i šestistupňová manuální převodovka. Technicky je sportovní kupé od Subaru spřízněné s Toyotou FT-86, která se dosud rovněž neukázala v sériové verzi.

Zahájení sériové výroby nového modelu je plánováno na jaro 2012. „Prodej na českém trhu bude zahájen v druhé polovině roku 2012,“ řekl pro Novinky.cz Zdeněk Zikmund z tuzemského zastoupení Subaru.

Anketa

Líbí se vám název nového Subaru?
Ano
26,8 %
Ne
73,2 %
Celkem hlasovalo 1068 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám