Hlavní obsah

Cadillac bude vyrábět hybridní kupé ELR

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký Cadillac oficiálně potvrdil, že hodlá vyrábět hybridní kupé. Automobil pravděpodobně převezme techniku z Opelu Ampera.

Článek

Koncern GM oficiálně oznámil, že bude vyrábět hybridní kupé Cadillac ELR. Automobilka už dříve představila studii automobilu pro 2+2 cestující s podivným názvem Cadillac Converj, ze které by měl design připravovaného automobilu vycházet.

Je velmi pravděpodobné, že použitá technika bude do velké míry vycházet z Chevroletu Volt, respektive Opelu Ampera. V případě Ampery je základem lithio-iontový akumulátor (kapacita 16 kWh), který napájí elektromotor o výkonu 111 kW (150 k) – plně nabitá baterie umožňuje dojezd cca 40 km až 80 km pouze na elektrický pohon. Zážehový motor, pohánějící elektrický generátor, se samočinně nastartuje v momentě, kdy kapacita akumulátoru poklesne pod minimální hodnotu. Jde o zážehový čtyřválec o objemu 1,4 l a výkonu 63 kW, respektive 86 koní [celá zpráva].

Automobilka zatím neoznámila, kdy by se nové hybridní kupé mělo začít vyrábět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám