Hlavní obsah

Land Rover Defender má upravený motor, plní Euro 5

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární Land Rover Defender dostal nový turbodiesel, který při objemu sníženém o 0,2 litru dosahuje stejného výkonu jako dosud, díky odstranění omezovače však jede rychleji a nově plní také emisní normu Euro 5. Prodej této verze bude zahájen na podzim letošního roku.

Článek

Změn na motoru není teoreticky mnoho, cílem bylo splnit emisní normu Euro 5. Motor má o 0,2 litru nižší zdvihový objem (nyní 2,2 l) a stejný je i výkon 122 koní a 350 Nm točivého momentu. Automobilka odstraněním omezovače zvýšila nejvyšší rychlost na 145 km/h (z původních 130 km/h), zrychlení 0-100 km/h trvá 14,7 vteřiny. Nový motor má standardně filtr pevných částic, spotřebu paliva zatím automobilka neuvedla.

Land Rover Defender pro rok 2012 využívá - stejně jako stávající verze - šestistupňovou manuální převodovku (GFT MT82). Prodejní ceny začínají na sumě 682 558 korun za verzi Defender 90 SW (Station Wagon). V Česku se začne prodávat od listopadu letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám