Hlavní obsah

Honda investuje 800 miliónů dolarů do nové továrny v Mexiku

Japonská automobilka Honda Motor investuje zhruba 800 miliónů dolarů (téměř 14 miliard korun) do výstavby nové továrny v Mexiku. Závod bude od roku 2014 vyrábět malé automobily pro severoamerický trh a zaměstná 3200 lidí.

Foto: maž, Novinky

Honda výrazně investuje do nové továrny v Mexiku.

Článek

Výrobní kapacita Hondy v Severní Americe díky nové továrně stoupne na 1,83 miliónu vozů ze současných 1,63 miliónu vozů ročně. Závod bude již osmou severoamerickou továrnou Hondy na výrobu automobilů, napsala agentura Reuters.

Mexiko je pro automobilky přitažlivé svou blízkostí ke Spojeným státům i k rychle rostoucím automobilovým trhům v Latinské Americe. Výroba automobilů je jedním z nejdůležitějších průmyslových sektorů v zemi.

Loni se produkce aut v Mexiku díky silnému exportu zvýšila o 50 procent na rekordních 2,26 miliónu vozů. Analytik Bill Visnic ze společnosti Edmunds.com upozornil, že Mexiko nabízí nízké náklady na pracovní sílu. "Po letošní přírodní katastrofě v Japonsku budou navíc Honda a další japonské automobilky určitě uvažovat o diverzifikaci výrobní základny do jiných regionů," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám