Hlavní obsah

Chrysler svolává 300 000 vozů kvůli problémům s airbagy

Americký výrobce automobilů Chrysler musí ve Spojených státech svolat k opravě zhruba 300 000 vozů kvůli problémům s airbagy, které se mohou v důsledku zkratu nečekaně aktivovat. Informoval o tom Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Foto: archiv, Právo

Chrysler Grand Voyager

Článek

Opatření se týká vozů Chrysler Town and Country, Chrysler Voyager a Dodge Caravan z modelového roku 2008. Tyto automobily patří mezi prodejní hity Chrysleru, upozornila agentura DPA.

Společnost Chrysler minulý týden oznámila, že její čistá ztráta ve druhém čtvrtletí stoupla na 370 miliónů dolarů (přes šest miliard korun) ze 172 miliónů dolarů před rokem, a to kvůli nákladům souvisejícím se splacením vládních půjček. Tržby se ale meziročně zvýšily o 30 procent na 13,7 miliardy dolarů.

Většinovým majitelem Chrysleru se minulý měsíc stal italský partner Fiat poté, co dokončil převzetí podílů vlád Spojených států a Kanady. Fiat již předloni získal pětinový podíl v Chrysleru spolu s kontrolou nad vedením podniku. Svůj podíl poté několikrát zvýšil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám