Hlavní obsah

Mercedes bude mít od podzimu ve většině modelů přístup na internet

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes bude od letošního podzimu nabízet integrovaný přístup na internet do většiny svých modelů - vedle SLK, třídy C a E, CLS jde o nové generace třídy M a B. Přístup na internet nabízejí v některých svých modelech i hlavní konkurenti - BMW či Audi.

Článek

Mercedes nabízí připojení k internetu v modelech SLK, CLS, třídy C a E od jara letošního roku, nově se internet prostřednictvím „chytrých telefonů“ s wi-fi připojením dostane od podzimu do třídy B a M.

Novinkou je integrace některých webových stránek pro snazší zobrazení na palubním barevném displeji s velikostí až 17,8 palců - jde například o Facebook, Google Streetview či Google Panoramio. V blízké budoucnosti se podporované stránky rozšíří o Twitter.

Internet ve většině modelů od Mercedesu může posádka používat i během jízdy. Firma nyní pracuje na ovládání prostřednictvím hlasu za podpory gest a dotyků. V horizontu zhruba pěti let bude možné podle automobilky hlasem diktovat zprávy SMS a e-maily.

Anketa

Potřebujete přístup na internet v automobilu?
Ano
56 %
Ne
44 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 737 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám