Hlavní obsah

Maserati představí tři nové modely, ročně chce prodávat 50 tisíc aut

Novinky, Martin Žemlička

Italské Maserati by rádo v blízké budoucnosti představilo tři nové modely - dva sedany a jedno SUV. Podle amerického magazínu Automotive News budou nové modely využívat techniku od Chrysleru. Italský výrobce luxusních automobilů by rád prodával ročně 50 tisíc aut, nyní je to pouhých 5 675 kusů.

Článek

Maserati v současné době prodává tři modely – luxusní sedan Quattroporte, kupé GranTurismo a z něj odvozený kabriolet GranCabrio. V blízké budoucnosti by italská automobilka ráda na trh uvedla tři nové modely, které ovšem budou využívat techniku spřáteleného Chrysleru.

První dva modely budou následovníky Quattroporte, třetí pak bude SUV, tedy automobil, který se sportovním zaměřením značky nemá nic společného. Ale SUV má i Porsche a vydělává mu obrovské částky. Navíc, Maserati chce ročně prodávat padesát tisíc aut, což by pouze s nabídkou sportovních modelů bylo nemožné. Pro úplnost, nyní Maserati ročně prodá 5 675 automobilů.

První model bude „malé“ Quattroporte (interní kód M157). Půjde o automobil vyšší střední třídy, mezi jeho konkurenty tak bude patřit Audi A6, BMW řady 5, Mercedes-Benz třídy E. Délka bude 4,95 metru a poháněná budou zadní kola. O pohon se bude starat upravený třílitrový šestiválce, který pohání například Jeep Cherokee. Cena by měla začínat zhruba na 1,4 miliónu korun, píše Automotive News.

Chystá se také nástupce Quattroporte (M156) , „velká“ verze bude cílit proti Audi A8 nebo BMW řady 7. O jeho pohon se prý bude starat osmiválec s výkonem 481 koní. Automobil s cenovkou kolem tří miliónů korun bude mít pohon všech kol a osmistupňovou automatickou převodovku ZF.

Třetí model je pro tradiční fanoušky značky nejméně zajímavý, jde o SUV. Půjde o upravený Jeep Grand Cherokee, poháněný buď naftovým šestiválcem, nebo benzínovým osmiválcem. Automobil by měl na trh dorazit v roce 2013.

Anketa

Na které nové Maserati se nejvíc těšíte?
"Malé" Quattroporte
19,8 %
"Velké" Quattroporte
60,1 %
SUV
20,1 %
Celkem hlasovalo 823 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám