Hlavní obsah

Toyotě se v Evropě daří lépe, v pololetí stoupl prodej o 4,6 procenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor zvýšila za šest měsíců letošního roku prodej v Evropě o 4,6 procenta na 425 639 vozů. Vysoký byl hlavně růst poptávky po luxusních vozech Lexus a hybridních modelech.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota Auris HSD

Článek

Prodej vozů značky Toyota v první polovině roku stoupl o tři procenta na 403 656 vozů. Dařilo se modelům Auris, včetně hybridní verze, Corolla, RAV4 a Land Cruiser. Prodej luxusních vozů Lexus vzrostl až o 42 procent na 21 983 vozů.

Prodej hybridních vozů značky Toyota a Lexus stoupl meziročně o 31 procent na 46 121 vozů. Na celkovém prodeji se hybridní vozy podílely 11 procenty. Téměř polovinou se na celkovém prodeji hybridů podílely značky Auris a Lexus CT 200h.

Objem výroby Toyoty v Evropě se po březnovém zemětřesení již plně obnovil a v Japonsku se blíží běžné úrovni. Kvůli uspokojení poptávky zákazníků firma naplánovala další dodávky do Evropy. Čekací doba na vozy Toyota a Lexus je nyní zhruba dva měsíce pro modely vyráběné v Evropě a tři až čtyři měsíce pro modely dovážené z Japonska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám