Hlavní obsah

Omlazená Toyota Hilux nabídne modernější vzhled a lepší interiér

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská Toyota ukázala první snímky omlazeného pick-upu Hilux. Mezi hlavní změny patří inovovaný interiér a motory s vyšším výkonem. Ceny zatím nebyly zveřejněny, předpokládá se, že budou stejné jako u současného modelu. Tuzemské zastoupení chce letos prodat celkem 300 Hiluxů.

Článek

Změny na vnějším designu jsou pouze drobné: nová je kapota, maska chladiče, světlomety i přední nárazník. Z boku je vidět nový design předních i zadních blatníků, nových ocelových, respektive litých kol (15“ a 17"). Jiná oproti stávající generaci jsou také vnější zpětná zrcátka.

Změny najdete také uvnitř pick-upu. Drobným, leč nikoliv nedůležitým detailem je použití jednotného tmavšího odstínu prvků obložení a celkově vyšší barevné jednotnosti interiéru. Součástí pozměněného středového panelu je i nový multimediální audio systém s barevnou dotykovou obrazovkou o úhlopříčce 6,1 palce.

Hilux bude dostupný se třemi karosářskými variantami (liší se délkou korby), dvěma motory, manuální nebo automatickou převodovkou a 100% uzávěrem zadního diferenciálu nebo diferenciálem s omezeným prokluzem LSD.

Motory jsou nově standardně vybaveny filtrem pevných částic DPF (díky tomu motory plní emisní normu Euro 5). Stupně výbavy Terra a Luna tak budou vybaveny 2,5litrovým turbodieselem (145 k), dražší výbava Sol dostane třílitr s výkonem 170 koní. Všechny verze budou disponovat přiřaditelným pohonem všech kol 4WD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám