Hlavní obsah

Audi omladilo model A5 ve všech karosářských verzích

Novinky, Martin Žemlička

Audi omladilo modelovou řadu A5, respektive sportovně laděnou S5. Změny se týkají všech karosářských variant. Prodejní ceny ani přesné datum uvedení do prodeje zatím Audi nesdělilo.

Článek

Audi obnovilo kompletní modelovou řadu A5 a sportovní variantu S5. Změny se dotkly všech karosářských verzí: kupé, kabrioletu i čtyřdveřové varianty sportback.

Změny na vnějším vzhledu jsou decentní, vidět jsou zejména v přední části, která se svým pojetím přiblížila aktuálním modelům A6, respektive A8. Přední nárazník působí „ostřeji“, změnil se tvar masky chladiče i předních světel. Drobnými změnami prošla i zadní světla. Faceliftovaný model je o zanedbatelný jeden milimetr delší, prostornost tedy zůstane stejná jako u současné generace.

Uvnitř omlazené verze je nový volant, nové páčky samočinné převodovky i samotný volič převodovky. Nároční zákazníci mohou zvolit hliníkové či dřevěné obložení. Novinkou jsou i bezpečností systémy: automatické brzdění před překážkou, dále Lane Assist pro udržování vozu v jízdním pruhu a celkem zbytečný systém monitorující únavu řidiče.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi A5 Sportback

Mezi motory přibyla nová generace 1,8 TFSI (125 kW / 320 Nm), naopak dva silné motory z nabídky Audi stáhlo. Jde o atmosférický šestiválec 3,2 FSI. Ten nahradí kompresorem přeplňovaný 3,0 TFSI s nepatrně větším výkonem. Smutné je, že z nabídky zmizí i osmiválec 4,5 FSI (354 k a 440 Nm) a bude nahrazen již zmíněným, kompresorem přeplňovaným třílitrovým šestiválcem.

Ceny ani přesné datum uvedení do prodeje zatím Audi nesdělilo. Světová premiéra se očekává na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám