Hlavní obsah

Husqvarna má nový motocykl, jmenuje se Nuda

Novinky, Petr Kološ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Husqvarně se pod taktovkou BMW, zdá se, blýská na lepší časy. Techniku BMW obalili designéři extrémně vyzývavým zevnějškem. Definitivní podoba a všechny technické detaily prvního neterénního stroje značky budou známy až na podzim, první informace a náznaky ale vypadají slibně.

Článek

Funkční prototyp Husqvarny Nuda900R ukázali zástupci značky na BMW Innovation Days. Podle našich informací se stroj bude v této podobě vyrábět, jen mu přibudou povinná zrcátka, nosič značky, stojan a směrové svítilny.

Podle zatím oficiálně nepotvrzených informací má být stroj blízce příbuzný s modelem F800. Jeho základem je odvozený příhradový rám z ocelových trubek. O odpružení se stará masivní přední USD vidlice s dlouhým zdvihem a vzadu je kyvka s centrální tlumící jednotkou od Öhlins. Brzdový systém Brembo se skládá z dvojice kotoučů s radiálními třmeny na předním kole a jednoho menšího kotouče vzadu. Provozní hmotnost motorky prý bude nižší než 180 kg.

Řadový dvouválec z F800 je převrtaný na 900 ccm. Jeho výkony zatím nejsou oficiálně potvrzeny, ovšem kvalifikované předpoklady tipují 100 Nm točivého momentu a 105 koní výkonu. Připomeňme, že v modelu BMW F800 má osmistovka výkon až 90 koní.

Více se o prvním silničním motocyklu ze stáje Husqvarna dozvíme zřejmě až na některé z podzimních motocyklových výstav  Intermot a EICMA. V prodeji se stroj objeví nejdříve koncem roku, cenovku čekáme kolem 300 000 Kč. Díky svému ultimativnímu vzhledu a inovativní technice má určitě o pozornost postaráno.

Reklama

Výběr článků

Načítám