Hlavní obsah

Hybridní Peugeot 508 RXH se převlékl do pohorek

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peugeot bude mít v nabídce hybridní crossover 508 RXH. Jde o karosářskou verzi kombi s pohonem všech čtyř kol, mírně zvýšenou světlou výškou a nápadným "oplastováním". Tyto módní verze kombíků má v nabídce Audi, Subaru nebo Škoda. Nový model od Peugeotu se začne prodávat na jaře 2012.

Článek

První „allroad“ od Peugeotu vychází z nedávno představené verze 508 SW. Obě verze lze odlišit podle jiných světel pro denní svícení a bohatého "oplastování" karoserie. V nabídce pro verzi RXH bude jediný motor – dieselový s výkonem 200 koní a točivým momentem 450 Nm, kterému bude pomáhat elektromotor. Poháněná budou všechna čtyři kola (spalovací motor pohání přední kola, elektrický zadní); automobil bude schopen jet krátce i na čistě elektrický pohon (Peugeot konkrétní dojezd neuvedl).

Stejný motor využívá i Peugeot 3008 Hybrid4, který se v Česku zatím nezačal prodávat. V případě modelu 508 RXH slibuje francouzský výrobce kombinovanou spotřebu 4,2 litru nafty na sto ujetých kilometrů. Peugeot zatím neuvedl, zda RXH bude mít oproti modelu 508 SW zvýšenou světlou výšku.

Už základní výbava bude bohatá: elektricky ovládaná přední sedadla, head-up displej, osmnáctipalcová hliníková kola, prosklená panoramatická střecha, vrstvená skla bočních oken nebo audio systém s navigací.

Peugeot 508 RXH bude ve světové premiéře představen na autosalonu ve Frankfurtu v září, jeho uvedení na trh je plánováno na jaro příštího roku. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Anketa

Ohodnoťte design Peugeotu 508 RXH (jako ve škole)
1
72 %
2
16,3 %
3
5,5 %
4
1,7 %
5
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3934 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám