Hlavní obsah

Renault se inspiroval Roomsterem, ve Frankfurtu ukáže studii Frendzy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu bude na stánku Renaultu mj. nový koncept Frendzy - studie mini MPV vozu pro zářijový autosalon ve Frankfurtu. Asymetrickými zadními dveřmi částečně připomíná tento koncept Škodu Roomster.

Článek

Renault vypustil fotografie a videa studie Frendzy. Ta se ve světové premiéře představí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Malé MPV s asymetricky navrženými zadními dveřmi vzdáleně připomíná Škodu Roomster. Rozdíl je v otevírání dveří, u studie jsou posuvné, kdežto u roomsteru se klasicky otevírají.

Zajímavostí je, že studie od Renaultu má v zadním okně 37 palců velkou obrazovku, na které lze promítat digitální záznam. Zadní sedadla jdou velmi jednoduše složit do podlahy, zavazadla lze fixovat proti nechtěnému pohybu přiložením k silnému magnetu.

Foto: Profimedia.cz

Renault 16

Studie Frendzy je poháněna elektromotorem s výkonem 60 koní, 226 Nm točivého momentu a nejvyšší rychlostí 130 km/h. Hmotnost plně funkční studie činí 1420 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám