Hlavní obsah

Autor McLarenu F1 přichází s malým elektromobilem do města

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gordon Murray je autorem McLarenu F1, nejrychlejšího osobního automobilu minulého století. Nyní tento autor přichází s elektromobilem T.27 s velmi lehkou konstrukcí a výkonem 34 koní.

Článek

Gordon Murray  proslul jako autor supersportovního McLarenu F1. Do příchodu Veyronu šlo o nejvýkonnější osobní automobil na světě. Nyní přichází tento konstruktér s elektrickým modelem T.27. Automobil je vysoký 1,6 metru a dlouhý pouhých dva a půl metru.

Hmotnost je pouhých 680 kilogramů. Poloměr otáčení je skvělých šest metrů, což tohle auto předurčuje do věčně ucpaných center mnoha metropolí. Karoserie je třímístná, řidič sedí uprostřed (podobně jako v McLarenu F1).

Elektromotor má výkon 34 koní s přenosem na zadní kola. Převodovka je jednostupňová. Baterie jsou lithium-iontové a plně se dobijí za čtyři hodiny. Dojezd je údajně 210 kilometrů. Sériová produkce by měla začít v roce 2013, hovoří se o ceně kolem 400 tisíc korun.

Anketa

Líbí se vám model T.27?
Ano
32,7 %
Ne
67,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2692 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám