Hlavní obsah

Britský Morgan je zpátky v Česku, po 63 letech

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Česka se vrací oficiální zastoupení britské malosériové automobilky Morgan. Ta působila v Česku do roku 1948, pak byla značka v tehdejším Československu znárodněna, což fakticky znamenalo její zánik. Morgan je na trhu již 102 let.

Článek

Britská automobilka vyrábí moderní automobily s klasickým designem a výbornými jízdními vlastnostmi. Automobily jsou vyráběny ručně a tomu odpovídá i jejich způsob prodeje. Cena není pevně stanovena a zastoupení o ní s majitelem „debatuje“.

Každý automobil má specifickou výbavu, lze tedy říci, že co kus to originál. Dodací lhůty jsou různé, některé modely dostanete prakticky hned, na jiné si počkáte klidně rok.

Morgan, jehož české zastoupení sídlí v Dolních Břežanech, má nyní v nabídce tři základní modelové řady – roadster pro dva a otevřený automobil pro čtyři cestující. Morgan Aero 8 Supersports je nejsportovnějším modelem v nabídce. Pohání jej 4,8litrový osmiválec s výkonem 368 koní. Díky nízké hmotnosti 1175 kilogramů zrychlí tento model na „stovku“ za 4,5 vteřiny a jede až 274 km/h.

Automobilka Morgan chystá také tříkolové vozidlo, které vychází z toho, které firma představila v padesátých letech minulého století. Za dva roky se na trh má dostat i model EvaGT, kupé s odvážným designem a třílitrovým šestiválcem od BMW.

Reklama

Výběr článků

Načítám