Hlavní obsah

Nissan pojede na festivalu rychlosti závod do vrchu po dvou kolech i pozpátku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan na sebe chce na festivalu rychlosti v Goodwoodu strhnout pozornost. Na tradičním britském festivalu, který se koná tento víkend, se předvede Nissan jezdící po dvou kolech. A závodit bude do vrchu i Nissan jedoucí pozpátku.

Článek

Na festival rychlosti v Goodwoodu, kam se sjíždějí zejména sportovní auta, dorazí Nissan s poněkud netradičními zástupci – podivně vypadající crossover Juke a elektromobil Leaf rozhodně nejsou automobily, které by mohly v Goodwoodu zaujmout. Nissan však pro závod do vrchu vymyslel dvě zajímavé disciplíny, díky kterým se na obě auta možná strhne zasloužená pozornost.

Nissan Juke pojede do kopce pouze po dvou kolech, cílem je vytvořit rekordní čas mezi automobily. Elektrický Leaf zase bude soutěžit při jízdě pozpátku. Vzhledem k tomu, že má bezestupňovou samočinnou převodovku (variátor, tj. technicky jeden rychlostní stupeň), teoreticky lze při couvání dosáhnout stejné nejvyšší rychlosti jako při jízdě dopředu. Nissan Leaf jede 145 km/h.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Nissan Juke

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám