Hlavní obsah

Bezmála třetina motoristů má pro své auto přezdívku

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shell provedl průzkum mezi českými motoristy, bezmála třetina z nich má pro své auto přezdívku. Zhruba každý druhý motorista věří, že každý automobil má svůj charakter.

Foto: Profimedia.cz

Ženy si své auto pojmenovávají častěji než muži.

Článek

Průzkumu se zúčastnilo 500 českých řidiček a řidičů mezi 18 a 60 lety. Mužů bylo více, konkrétně 70 procent. Téměř třetina respondentů (29 procent) uvedla, že pro své auto mají jméno či přezdívku. Nejčastěji se mezi přezdívkami vyskytovala ženská jména nebo zvířecí označení (myšák, hrošík, brouček). Nepřekvapí, že si auta většinou pojmenovávají ženy.

Překvapivější bylo zjištění, že 59 procent řidičů věří, že „každý automobil má svůj charakter“. To je v době, kdy je většina moderních aut pouhým spotřebním zbožím, navíc stále unifikovanějším a podobným konkurenci, poměrně překvapivé.

Z průzkumu dále vyplynulo, že 70 procent dotázaných je hrdých na svůj vůz a 79 procent řidičů se pravidelně stará o technický stav svého automobilu.

Anketa

Máte pro své auto přezdívku?
Ano
70,6 %
Ne
29,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1690 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám