Hlavní obsah

Mercedes testoval novou třídu M v namibijské poušti

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes zveřejnil záběry z testování nové generace třídy M v Namibii. Zakamuflovaný automobil na videu zdolává písečné duny i skály. Světová premiéra proběhne v září na frankfurtském autosalonu.

Článek

Mercedes-Benz třídy M nebude jenom klasické SUV, novinka bude schopná jezdit i ve středně těžkém terénu. Standardem je pohon všech čtyř kol a adaptivní podvozek (může být i vzduchový). Na přání se dodává i off-road paket pro jízdu v těžším terénu.

Automobilka nyní zveřejnila působivé video z Namibie, při kterém prototypy nového "emka" zdolávají písečné duny nebo skály. Nová generace třídy M se testovala mj. i v Praze [celá zpráva].

V nabídce pro třídu M budou zpočátku tři motory, které v předstihu plní emisní normu Euro 6. Novinkou je dvakrát přeplňovaný čtyřválec s objemem 2,1 litru, který nabídne 150 kW (204 k) a 500 Nm. Dále budou k dispozici dva šestiválce - vznětový nabídne 190 kW (258 k) a 620 Nm, zážehový pak 225 kW (306 k) a 370 Nm.

Světová premiéra proběhne v září na frankfurtském autosalonu. Objednávky začne přijímat Mercedes už v červnu, automobily ale začne dodávat až před koncem letošního roku. Ceny zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám