Hlavní obsah

První fotografie nové Toyoty Yaris

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka zveřejnila první fotografie nové generace malého modelu Yaris. Ten se ve světové premiéře představí na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. Prodej bude zahájen ještě letos.

Článek

Toyota Yaris patří mezi malá vozidla, na trhu si tak konkuruje například se Škodou Fabií, Seatem Ibiza, Renaultem Clio či Peugeotem 207. Základní tvar karoserie Yarisu se nezměnil, nová je přední maska s protáhlými světlomety i mřížka chladiče. Zadní světla mají podobný tvar jako u minulé generace, změnil se však tvar pátých dveří.

Toyota zatím mnoho technických detailů neprozradila, ty si patrně nechává až na zářijovou premiéru. Jisté je, že v nabídce budou tři agregáty: benzínové zastupuje 1.0 VVT-i a 1.33 VVT-i, dieselové pak 1.4 D-4D. Přesná data výkonů, spotřeby a dalších technických parametrů zatím nejsou k dispozici.

Evropská verze Yarisu se bude vyrábět ve Francii. Světovou premiéru bude mít nový model v září na autosalonu ve Frankfurtu, prodej bude zahájen v následujících týdnech. Prodejní cenu zatím Toyota neoznámila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám