Hlavní obsah

Nová série Top Gearu startuje příští neděli

Novinky, Martin Žemlička

V pořadí sedmnáctá série kultovního motoristického pořadu Top Gear britské BBC začíná v neděli 26. června od osmi hodin večer na BBC2. Televize nyní uvolnila krátkou upoutávku, která ale o nové sérii mnoho neprozradí.

Článek

Top Gear, pořad britské státní stanice BBC, je nejsledovanějším, nejkontroverznějším a patrně také nejzábavnějším motoristickým pořadem na světě. Pravidelně jej sleduje přes 300 miliónů diváků.

Top Gear začal v sedmdesátých letech jako klasický motoristický pořad, od roku 2002 vymyslela produkce nový formát, který má blíže k zábavné show pro masové publikum. O autech se toho z pořadu moc nedozvíte, ale o to více se budete bavit a kochat většinou krásnými scenériemi. Hlavní aktéři pořadu Top Gear jsou Jeremy Clarkson, Richard Hammond a "nejpomalejší řidič na světě“ James May.

Sedmnáctou sérii začne BBC vysílat v neděli 26. června. Z krátké upoutávky je zřejmé, že tvůrci připravili mj. test McLarenu MP4-12C a projížďku s DS3 Racing na okruhu v Monaku. V Česku pořad se značným zpožděním vysílá stanice Prima Cool, nyní u nás běží série z roku 2008.

Anketa

Sledujete Top Gear?
Ano (originální britskou verzi)
18,6 %
Ano (verzi s českým dabingem)
79,3 %
Ne
2,1 %
Celkem hlasovalo 2768 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám