Hlavní obsah

Novodobý Velorex se možná bude prodávat ve Spojených státech

Studenti Texaské univerzity vypracují studii uvedení nástupce legendární tříkolky Velorex na americký trh. Tuzemský výrobce Motoscoot už podle majitele Motoscootu Pavla Brídy jedná s americkým investorem, který by v USA vozítka vyráběl.

Článek

Nový model Velorexu vznikl před více než rokem a loni jej Brída představil na veletrhu vozidel Sema v Las Vegas. Podle něj jsou právě USA vhodným trhem pro nástupce legendární tříkolky. "Každý vyrobený kus je originál. V podstatě vyjdeme zákazníkovi ve všem vstříc," uvedl. Zakázková výroba ale z původně levného vozítka dělá stroj za 500 a více tisíc korun.

Původní dvoutaktní motor Jawa nahradil agregát od Hondy s výkonem přes 150 koní, na přání zákazníka může být vozítko osazené i motorem jiné značky, například dvouválcem Ducati. Výkon ani maximální rychlost výrobce neudává.

Motoscoot nový velorex nabízí pod označením Velor-X-Trike, protože původní značku si zaregistrovala jiná firma. Původní "hadrák" pro invalidy spatřil světlo světa před 61 lety. Jeho tvůrce Mojmír Stránský zemřel v pondělí 13. června. Motoscoot vedle Velorexu před pěti lety oživil i populární moped "pařez", který prodává se čtyřtaktním motorem čínské výroby. I New Pionýr by se měl začít prodávat v USA.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám