Hlavní obsah

Toyota předpokládá, že letos světovou jedničkou nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor předpokládá, že jí zisk v nynějším fiskálním roce do března 2012 klesne o 31 procent na 280 miliard jenů (přes 58 miliard Kč). Automobilka předpokládá, že na postu největšího světového výrobce automobilů ji předhoní letos GM.

Článek

Toyota předpokládá, že většinu z celoročního zisku vytvoří ve druhém pololetí. Za první polovinu fiskálního roku počítá se ziskem kolem deseti miliard jenů, když před rokem v prvním pololetí vydělala 289 miliard.  Roční tržby do března se podle poslední předpovědi sníží o dvě procenta na 18,6 biliónu jenů. V předchozím roce dosáhly 18,99 biliónu a zisk 408,1 miliardy.

Jako následek březnové katastrofy Toyota také předpokládá, že letos přijde o pozici největšího světového prodejce aut a převezme ji americký koncern General Motors. Pokles svého prodeje odhaduje Toyota na 7,24 miliónu vozů ze 7,31 miliónu za uplynulý fiskální rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám