Hlavní obsah

Elektromobily začala pronajímat česká autopůjčovna

V Česku je první autopůjčovna, která nabízí elektromobily. Firma Sixt zařadila do své nabídky v Praze pět vozů smart ED na elektřinu. Auta s dojezdem až 120 km chce firma nabízet soukromým uživatelům i firemním zákazníkům.

Článek

Elektromobily na českých silnicích příliš rozšířené nejsou, jezdí jich jen několik desítek. Ve své nabídce je má pouze několik značek a chybí i dostatek veřejných dobíjecích míst. Nové dobíjecí místo v pátek otevřel dovozce vozů Mercedes a smart na pražském Chodově, další dvě místa provozuje Sixt v hotelu Hilton a firma zároveň buduje stanice na pražském letišti. Dvě místa tento týden otevřela u svého sídla společnost Siemens. Celkem je v metropoli více než desítka dobíjecích stanic, dalších asi 20 jich v Praze připravuje do konce roku instalovat ČEZ.

Půjčení elektromobilu vyjde na 499 Kč na den. Autopůjčovna jej bude nabízet na pražském letišti a v hotelu Hilton. Náklady spojené s jedním nabitím se pohybují kolem 100 korun. Auto je vybavené kabelem se třemi koncovkami včetně přípojky do běžné sítě s napětím 220 V. Podobně, jako je možné si půjčit elektrický smart v Česku, nabízí například automobilka Citroën svůj elektromobil C-Zéro k pronájmu v pařížské aglomeraci. Půjčení vyjde na 35 eur (asi 850 Kč) za půl dne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám