Hlavní obsah

Mercedes-Benz představil novou generaci třídy M

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes zveřejnil první oficiální fotografie nové generace třídy M. Design se nikterak dramaticky neměnil, nový je ovšem interiér a nabízené motory, které nyní plní normu Euro 6. Cena zatím oznámena nebyla.

Článek

Změny na karoserii nové třídy M jsou spíše kosmetické, jde o evoluci předchozího designového směru. Přesto si nelze nevšimnout nové, elegantnější přední masky či zadních světel. Nové „emko“ mírně narostlo - 24 mm na délku a 16 mm na šířku. Výška vozu je nyní menší o 19 mm. Interiér se výrazně přiblížil aktuální třídě S.

Standardem je pohon všech čtyř kol a adaptivní podvozek (na přání vzduchový). Na přání se dodává i off-road paket pro jízdu v těžším terénu.

V nabídce budou zpočátku tři motory, které v předstihu plní emisní normu Euro 6. Novinkou je dvakrát přeplňovaný čtyřválec s objemem 2,1 litru, který nabídne 150 kW (204 k) a 500 Nm. Dále budou k dispozici dva šestiválce - vznětový nabídne 190 kW (258 k) a 620 Nm, zážehový pak 225 kW (306 k) a 370 Nm.

Světová premiéra proběhne v září na frankfurtském autosalonu. Objednávky začne přijímat Mercedes už v červnu, automobily ale začne dodávat až před koncem letošního roku. Ceny zatím výrobce neprozradil.

Reklama

Výběr článků

Načítám