Hlavní obsah

Škoda představila nejluxusnější verzi Superbu, Laurin & Klement

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka své luxusní verze tradičně označuje jmény zakladatelů. Posledním modelem s označením Laurin & Klement je Superb ve verzích liftback a kombi.

Článek

Vrcholný model lze rozpoznat chromovanou mřížkou chladiče na přídi a plaketou Laurin & Klement na zádi vozu. Výjimečná pro tento designový paket jsou osmnáctipalcová litá kola Sirius a hnědá metalíza (Škoda ji označuje Magnetic).

Také interiér je laděn do hnědé barvy, dekorativní prvky mohou být ze dřeva (jde však o pouhou imitaci, což u nejluxusněji pojaté škody zamrzí). Nechybí ani ozdobné prahové lišty z oceli, na opěradlech sedadel je vyraženo logo Laurin & Klement.

Z benzinových agregátů je pro vrcholný superb k dispozici přeplňovaný čtyřválec 2,0 TSI/147 kW se šestistupňovou automatickou převodovkou DSG a šestiválec 3,6 FSI V6/191 kW (rovněž šestistupňové DSG). Dieselové motory zastupuje 2,0 TDI (125 kW / 170 k). Tento motor je k dispozici v kombinaci s manuální šestistupňovou převodovkou nebo automatickou převodovkou DSG.

Ceny za nové provedení ani prvky výbavy zatím Škoda neoznámila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám