Hlavní obsah

Šestá generace Corvetty je na světě

Na právě probíhajícím Mezinárodním autosalonu v Detroitu představil koncern General Motors již šestou generaci Corvetty. Chevrolet Corvette C6 je oproti svému předchůdci, který se vyrábí od roku 1997, štíhlejší, kratší a opět o něco málo výkonnější.

Článek

Karoserie působí kompaktněji, zejména díky kapkovitému tvaru kabiny. Mnohem větší důraz byl věnován sportovnímu charakteru, takže ve srovnání se současným modelem, nová Corvetta působí jako jeho zmenšenina. Celkově je na šířku kratší asi o 2,5 cm a na délku dokonce o 13 cm.

Pohon obstarává již čtvrtá generace šestilitrového osmiválce LS2 s výkonem 294 kW (400 koní) při 6000 ot./min, když poprvé se tento motor představil v roce 1955 s výkonem 143 kW (195 koní). Šestistupňová manuální převodovka je již standardem, ale je možné ji vyměnit za čtyřstupňovou automatickou.

Interiér byl oproti předchozí verzi přepracován do dvou "minikokpitů", které jsou potaženy materiály připomínající kůži a mají působit komfortněji a estetičtěji. Pasažérům mají být k dispozici nejnovější technické vymoženosti, jako je například navigace s hlasovým ovládáním, satelitní radiopřijímač nebo konfigurovatelný head-up display.

Zpravodajství z detroitského autosalónu připravujeme ve spolupráci s oficiálním serverem:

Reklama

Související články

Volkswagen se v USA chlubí "scarabeem"

Automobilka Volskwagen přivezla do Detroitu kromě Conceptu R, který se představil již ve Frankfurtu, i studii označenou písmenem T. Jedná se o křížence...

Skřítek Vozem roku 2004

Titul evropský Vůz roku 2004 už zná svého držitele. Je jím Fiat Panda druhé generace.

Uhlazený supersporťák oslnil Detroit

Korejská automobilka Hyundai představila na právě probíhajícím mezinárodním autosalonu v Detroitu horkou supersportovní novinku s téměř "kódovým" označením...

Výběr článků

Načítám