Hlavní obsah

Polská firma chce postavit supersport ve stylu Lamborghini

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Arrinera Automotive je neznámá polská firma, která by ráda rozšířila nabídku supersportovních automobilů. Firma zatím představila několik skic, které se očividně inspirují v Itálii. Technické parametry ani časový výhled, kdy by se "polské Lamborghini" mělo začít vyrábět, nebyly uvedeny.

Článek

Polská firma představila první renderované fotografie budoucího dvoumístného supersportu. Z nich je patrné, že výraznou inspirací bylo italské Lamborghini, nejvíce asi Gallardo. Dveře u polského supersportu, který zatím nemá jméno, by se měly vyklápět vzhůru (což Gallardo nemá, ale některé modely Lamborghini ano). Karoserie by měla být z karbon-kevlaru.

Pokud se automobil dočká výroby, poháněná budou zadní kola. O pohon se má starat 6,2litrový osmiválec (neoficiálně se hovoří o výkonu 647 koní a 819 Nm točivého momentu). Prodejní cena ani podrobnější technické parametry zatím nebyly zveřejněny. V prodeji by údajně měla být i otevřená verze.

Anketa

Bude podle vás na trhu do pěti let "polské Lamborghini"?
Ano
20,2 %
Ne
79,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2312 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám