Hlavní obsah

Volkswagen otevřel novou továrnu v USA

Německý koncern Volkswagen ve středu slavnostně otevřel novou továrnu ve Spojených státech, která je podle agentury Reuters důležitou součástí jeho plánu stát se do roku 2018 největším výrobcem automobilů na světě. Firma investovala do výstavby továrny v americkém státě Tennessee miliardu dolarů (zhruba 17,5 miliardy Kč).

Článek

Volkswagen tak po více než dvacetileté přestávce začíná znovu vyrábět automobily v USA. Předchozí závod v Pensylvánii firma uzavřela v roce 1988 kvůli klesajícímu prodeji a stoupajícím výrobním nákladům.

Nová továrna by měla zaměstnat 2000 lidí a vyrábět 150 000 vozů ročně, napsala agentura DPA. Volkswagen hodlá do roku 2018 téměř ztrojnásobit svůj prodej v USA na milión automobilů z loňských zhruba 360 000 vozů. Nová továrna bude na trh dodávat novou verzi sedanu Passat uzpůsobenou pro americké zákazníky.

Továrna má firmu ochránit před výkyvy devizových kurzů, které mohou mít negativní dopad na zisk. Podle analytiků nový závod rovněž demonstruje, že Volkswagen přikládá americkému trhu velkou důležitost.

Poradenská společnost A.T. Kearney minulý týden předpověděla, že celkový prodej nových automobilů ve Spojených státech v letošním roce stoupne o 14 procent na 13,2 miliónu vozů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám