Hlavní obsah

Ruský hybrid se nevyrábí, přesto si ho objednalo 60 tisíc zájemců

Ruský městský automobil zvaný ë-mobil ještě ani nemá továrnu, ve které by se vyráběl. Automobilka přesto registruje na 60 tisíc objednávek. Cena automobilu je v nejlevější konfiguraci zhruba 220 tisíc korun. V nabídce bude i hybridní verze.

Článek

Oficiálně se objednávky na ë-mobil začaly přijímat v pondělí odpoledne a v tu chvíli už ve virtuální frontě "stálo" prvních 930 potenciálních kupců. Další stovky a tisíce přibyly vzápětí. Objednávky však nejsou závazné a zaručují jen to, že před spuštěním sériové výroby dostane potenciální kupec nabídku na uzavření kupní smlouvy a sám vůz by nabyl podle svého místa v pořadí.

"Během prvních 24 hodin přišlo 51 188 předběžných objednávek na ë-mobil. Je to skoro dvakrát více, než shromáždily Volkswagen a Hyundai za tři měsíce před spuštěním prodeje svých hitů, sedanů Polo a Solaris," upozornil hospodářský list Vedomosti. Vzhledem k tempu, jakým objednávek přibývá, deník Izvestija odhadl, že v okamžiku předávání dnešního vydání do tisku celkový počet už přesahoval 60 000.

Technické podrobnosti k novému automobilu zatím nejsou k dispozici.

"Popravdě řečeno, takový zájem jsme nečekali," připustil Dmitrij Jarota ze společnosti, která má ë-mobil vyrábět. Objednávky prý dorazily ze 38 zemí světa, i když skoro polovička přišla z centrálního Ruska. Čtyři pětiny potenciálních zákazníků daly přednost kupé, na městský minivan se zatím sešlo 15 procent objednávek a tři procenta zájemců si objednaly dodávku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám