Hlavní obsah

BMW uvažuje o výstavbě dalších továren mimo Evropu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce luxusních automobilů BMW uvažuje o výstavbě dalších továren mimo Evropu, díky kterým by mohl lépe těžit z rychlého růstu poptávky na trzích v Asii a Latinské Americe. Uvedl to šéf společnosti Norbert Reithofer. Dodal, že firma za loňský rok vyplatí svým zaměstnancům rekordní odměny díky dobrým hospodářským výsledkům.

Článek

Automobilka podle agentury DPA předpokládá, že letos přijme zhruba 2000 nových zaměstnanců, z toho přes polovinu v Německu. Reithofer rovněž potvrdil, že BMW v letošním roce počítá s rekordním prodejem. Upozornil ale, že je čím dál obtížnější předpovídat vývoj automobilového trhu i celé světové ekonomiky.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Firma loni prudce zvýšila čistý zisk na rekordních 3,234 miliardy eur (přes 78 miliard Kč) z 210 miliónů eur v předchozím roce, kdy byly výsledky zasaženy světovou hospodářskou a finanční krizí.

Zaměstnanci BMW dostanou za loňský rok prémie v průměrné výši 5840 eur (přes 140. 00 Kč) na osobu. V předchozích dvou letech se kvůli negativním důsledkům světové hospodářské recese museli obejít bez prémií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám