Hlavní obsah

Hyundai začíná prodávat konkurenta pro Superb Combi

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejský Hyundai v pátek oznámil cenu svého zástupce střední třídy, modelu i40 v karosářské verzi kombi. Automobilka zároveň představila verzi sedan, která se začne prodávat později.

Článek

Světová premiéra karosářské varianty sedan se uskutečnila 12. května na autosalonu v Barceloně, přičemž i40 kombi automobilka odhalila na březnovém autosalonu v Ženevě. Kombi se nyní začne prodávat, na sedan si zájemci musí počkat do letošního podzimu.

Design a vývoj obou verzí mělo na starost centrum Hyundaie v německém Rüsselsheimu. Model i40 je prvním Hyundaiem v segmentu D, tedy ve střední třídě. Mezi hlavní konkurenty na českém trhu tak řadíme Škodu Superb, VW Passat a Ford Mondeo.

Obě karosářské verze nabídnou rozvor 2770 mm, kombi je dlouhé 4770 mm, sedan 4740 mm. Kombi nabídne 533 litrů v zavazadlovém prostoru. Pro srovnání, například Superb kombi je celkově delší (4838 mm), ale nabídne nepatrně menší rozvor náprav (2761 mm).

V nabídce budou dva benzínové a dva dieselové agregáty. Benzínový zastupuje čtyřválcová šestnáctistovka (135 k) a dvoulitr (177 k), turbodiesely pak sedmnáctistovka s výkony 116 nebo 136 koní. Standardem je šestistupňová manuální převodovka, k dispozici bude i automat se stejným počtem rychlostních stupňů.

Verze kombi už zná svou českou cenu – 549 990 korun chce české zastoupení za verzi 1,6 GDI, nejlacinější turbodiesel stojí 579 990 korun. Vrcholná verze 1,7 CRDi (136 k) stojí ve výbavě Premium 749 990 korun.

Základní výbava zahrnuje ABS a EBD (elektronický rozdělovač brzdné síly), brzdový asistent HBA, stabilizační systém, dva přední airbagy, přední boční airbagy a čtyři okenní vzduchové vaky. Nechybí ani netypický kolenní airbag pro řidiče. V nejlevnější výbavě nechybí ani výškově nastavitelné sedadlo řidiče a spolujezdce, elektrické ovládání všech oken, manuální klimatizace (automatická je pouze u dvou nejvyšší výbav) a samozřejmě palubní počítač, rádio s CD a MP3 přehrávačem (a  šesti reproduktory) nebo dálkové centrální zamykání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám