Hlavní obsah

Lada ukázala Grantu, jeden z nejlevnějších sedanů

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská Lada ve čtvrtek představila svůj nový automobil, který se jmenuje Granta. S cenou zhruba 118 tisíc korun jde o nejlevnější sedan v Evropě. Nástupce v Československu kdysi oblíbeného "žigulíku" sdílí platformu se starším modelem Kalina.

Článek

Ruská automobilka v posledních letech bojovala o přežití, na domácím trhu se však stále prodává velmi dobře. Na rozdíl od trhů na západ od Ruska, kde je tržní podíl zanedbatelný.

Lada nyní slavnostně představila nový model Granta, jeden z nejlevnějších sedanů na evropských trzích, který technicky vychází ze starší Kaliny. Na délku měří 4260 mm, je široký 1,7 metru a metr a půl vysoký. Rozvor náprav činí 2470 mm. Objem zavazadelníku je solidních 480 litrů.

Automobil sice neoslní komfortní ani bezpečnostní výbavou, jednou z výhod je nízká pohotovostní hmotnost (od 1040 kg). Automobil bude jezdit na 13“ nebo 14palcových pneumatikách. Technické parametry nabízených motorů zatím Lada nezveřejnila.

Potěší i nízká cena, která v přepočtu činí 118 tisíc korun. Slavnostního představení se zúčastnil i premiér Putin, ten však měl problém s nastartováním vozu i s otevřením kufru. [celá zpráva]

Anketa

Ohodnoťte vzhled nové Lady Granta (jako ve škole)
1
7,7 %
2
14,6 %
3
33,3 %
4
26,8 %
5
17,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3912 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám