Hlavní obsah

Video z testování připravovaného BMW M5

Novinky, Martin Žemlička

Do světové premiéry nové nejrychlejšího BMW M5 zbývají čtyři měsíce. Mnichovská automobilka nyní zveřejnila video z testování prototypu na uzavřené trati. Kromě prudkých rozjezdů s funkcí launch control je vidět i driftování na suché i mokré trati.

Článek

Mnichovská automobilka začíná s postupným uvolňováním informací o nejrychlejším zástupci řady 5. Koncept připravovaného BMW M5 s interním kódem F10 se představil v dubnu na autosalonu v Šanghaji, nyní je k dispozici video sériové verze. Ta je však stále částečně zamaskována. Na francouzském okruhu Miramas em-pětka driftuje, vidět je i systém pro rychlý rozjezd launch control.

BMW zatím neupřesnilo výkon motoru, jisté je pouze, že nepůjde o atmosférický desetiválec jako u předchozí generace, ale o dvakrát přeplňovaný 4,4litrový osmiválec. Tento motor používají i modely X5 M a X6 M. Výkon by u nové M5 mohl dosáhnout 600 koní.

Převodovka bude samočinná, sedmistupňová s možností sekvenčního řazení. Spekuluje se i o možnosti pohonu všech čtyř kol xDrive (pohon pouze zadních kol by nadále zůstal k dispozici) a manuální převodovce. BMW z toho zatím nic nepotvrdilo.

Světovou premiéru si nová M5 odbude na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu. První zákazníci se dočkají koncem letošního roku.

Reklama

Související témata:

Související články

BMW začalo pomalu odhalovat novou M5

Mnichovská automobilka začala s postupným odhalováním svého nejnovějšího přírůstku divize M. Na oficiálním videu je sice nová M5 stále zamaskovaná, základní...

První fotografie a video nového BMW M5

BMW oficiálně zveřejnilo nové fotografie nejrychlejší řady 5. Ta nese tradiční označení M5 a přestože na fotografiích je pouze koncept, sériová verze se velmi...

Výběr článků

Načítám