Hlavní obsah

Mercedes-Benz ukázal předsériovou verzi supersportu SLS AMG Roadster

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý výrobce vydal fotografie předsériové verze supersportovního roadsteru SLS AMG, který bude mít světovou premiéru v září na frankfurtském autosalonu. Prodej by měl být zahájen krátce poté.

Článek

Vzhled nového SLS AMG Roadsteru vychází z modelu kupé. U verze s plátěnou střechou logicky chybí výklopné dveře, tzv. racčí křídla. Pozitivní je, že hmotnost oproti kupé narostla o pouhé dva kilogramy (kupé 1620 kg). Střecha se složí po stisknutí tlačítka za 11 vteřin a to až do rychlosti 50 km/h.

SLS i v otevřené verzi pohání 6,2 litrový osmiválec s výkonem 571 koňských sil (420 KW) a 650 Nm točivého momentu. Z klidu na stokilometrovou rychlost zrychlí SLS Roadster za 4,0 vteřiny (o 0,3 pomaleji než kupé) a jede až 309 km/h (kupé 315 km/h). Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

SLS AMG Roadster se poprvé představí v září na autosalonu ve Frankfurtu. Prodej bude zahájen v následujících měsících. Cena zatím nebyla oznámena. Kupé stojí 4,5 miliónu korun.

Anketa

SLS AMG se vám více líbí jako...
Kupé
80,4 %
Roadster
19,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3170 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám