Hlavní obsah

Škoda začne převodovky pro malé vozy vyrábět v létě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová převodovka pro malé vozy MQ100 se začne v mladoboleslavském závodě automobilky Škoda Auto vyrábět v polovině července. Převodovka se bude v Bratislavě montovat do malých vozů značek VW, Škoda a Seat.

Článek

V Mladé Boleslavi se tak začne vyrábět další koncernový produkt, jenž se vyrábí od úplného základu práce s materiálem až po finální výrobek. Nyní automobilka v Mladé Boleslavi vyrábí převodovku MQ200. Po náběhu MQ100 se bude spolu s MQ200 vyrábět v Mladé Boleslavi asi 3300 převodovek denně. Na konci příštího roku se pak začne ve Vrchlabí vyrábět až tisíc kusů denně automatických převodovek DQ200.

Škoda Auto pak bude patřit k největším producentům těchto zařízení v celém koncernu Volkswagen. Zaměstnance horského závodu proto čeká náročná rekvalifikace z montáže vozů na kompletní výrobu převodovky. Už od druhého červnového týdne příštího roku chce firma zahájit testovací výrobu převodovek, které musí uspět v náročných testech koncernu s ohledem na kvalitu, hluk a funkčnost. Dělníci se budou školit zřejmě už od letošního června po skupinách, a to v Mladé Boleslavi. Někteří absolvují praxi i v zahraničních závodech v Německu a v Číně.

V německém Kasselu se vyrábí 2000 převodovek DQ200 denně, v Číně vyrobí tisíc těchto převodovek za den. Předsériová zkouška výroby by měla podle týdeníku Škodovácký odborář začít příští rok v létě. Sériová výroba by mohla být zahájena v týdnu od 24.září 2012.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám