Hlavní obsah

Opel údajně přijde v roce 2013 s novou Calibrou

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý Opel údajně pracuje na nové generaci sportovního kupé Calibra. Tvrdí to server Autoblog.nl, který má údajně dokumenty z automobilky, které vznik Calibry potvrzují. Na trh by se měla dostat v roce 2013.

Článek

Opel Calibra byl v devadesátých letech oblíbeným a cenově přijatelným sportovním vozem. Mnoho ze zahraničí dovezených Caliber jezdilo koncem devadesátých let i na českých silnicích. Calibra se nabízela se čtyřválci a šestiválci, s výkony od 115 do 204 koní.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Opel Insignia OPC

Podle holandského serveru Autoblog.nl, který se údajně dostal k interním materiálům automobilky, se nová Calibra představí v roce 2013. Automobil bude vycházet z Insignie, takže nebude mít pohon zadních kol, ale nejspíš všech čtyř jako Insignia OPC. O pohon by se mohl starat stejný šestiválec, takže výkon by činil 325 koní a točivý moment 435 Nm. Vzhled by mohl vycházet z již dříve zveřejněného konceptu GTC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám