Hlavní obsah

Hyundai od července nebude členem Svazu dovozců automobilů

Aktualizováno

Společnost Hyundai Motor Czech k 1. červenci ukončí své členství ve Svazu dovozců automobilů (SDA). Jedním z hlavních důvodů je podle firmy pasivita SDA ve vztahu k údajnému dlouhodobému zkreslování prodejních statistik registrací nových vozů na českém trhu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Český importér Hyundai opouští od července SDA.

Článek

"Skutečnými prodejními výsledky Hyundai již dávno překonal své dva bývalé hlavní konkurenty mezi dovozci - Ford a Volkswagen, kteří se na rozdíl od Hyundaie věnují reexportům. Prodeje vozů značky Hyundai v České republice byly rekordní nejen za rok 2010, ale také za první čtyři měsíce roku 2011, což potvrzuje pozici Hyundaie jako silného domácího výrobce," uvedla firma.

Další členství v SDA by podle firmy Hyundai bylo v rozporu s její dlouhodobou strategií a její filozofií transparentní komunikace.

"Do statistik prvně registrovaných nových vozidel jsou uváděna pouze vozidla, která nebyla doposud registrována v žádné zemi. Pokud by nové vozidlo bylo v daném státě poprvé zaregistrováno, ale ve statistice neuvedeno, nebylo by logicky uváděno v žádné statistice (druhé a další registrace se nesledují) a tudíž by z celkového přehledu registrací nových vozidel v EU vypadlo," reagovalo sdružení v tiskové zprávě.

Společnost Hyundai Motor je součástí skupiny Hyundai-Kia Automotive Group, která je od roku 2007 čtvrtým největším výrobcem automobilů na světě a zahrnuje přes 20 dceřiných společností a přidružených organizací působících v různých oborech automobilového průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám