Hlavní obsah

Land Rover Defender v "neotesané" edici Rough

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemské zastoupení Land Roveru začalo nabízet svůj legendární off-road Defender v nové edici Rough. Kromě několika drobných změn je uvnitř vozu větší luxus.

Článek

Land Rover Defender patří již 62 let k nejlepším off-roadům do těch nejhůře přístupných oblastí. V terénu je sice jeden z nejlepších, kvalita jízdy po běžné silnici je však o dost horší.

Land Rover nyní představil edici Rough (rough znamená anglicky neotesaný nebo drsný). Ta se bude dodávat ve dvou barevných provedeních - první kombinuje „bronzovou“ barvu karoserie s černou střechou a černým orámováním světlometů. Varianta nazvaná Zermatt Silber má stříbrnou karoserii a černé doplňky. Odlišnou podobu dotváří nový design černých kol z lehkých slitin, tmavý nárazník a boční lišty či zadní LED světla.

Uvnitř je více luxusu - kožená sedadla v dvoubarevném provedení, opěrky hlavy sedadel mají na sobě vyraženo logo Land Rover. Přístrojová deska má stejnou barvu jako karoserie. Jinak je vše stejné jako u původní verze, ostatně luxus - známý z jiných off-roadů - v Defenderu působí až nepatřičně.

Verze „Rough“ vychází z modelové řady Defender S. Kromě již zmíněných detailů má navíc klimatizaci a zimní paket s elektronickým vyhříváním čelního skla a sedadel. Defender 90 SW Rough stojí v Česku  921 795 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám