Hlavní obsah

Hyundai zvažuje výstavbu čtvrté automobilové továrny v Číně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor uvažuje o výstavbě své čtvrté automobilové továrny v Číně. Firma vyrábí automobily rovněž v České republice. Nová továrna by společnosti pomohla těžit z rychlého růstu poptávky na čínském trhu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai ix20 se vyrábí v Česku.

Článek

Zvažujeme novou továrnu v Číně, o načasování (výstavby) a kapacitě závodu však ještě nebylo rozhodnuto," uvedla firma. V listopadu Hyundai zahájila výstavbu své třetí čínské továrny. Závod s výrobní kapacitou 400 000 vozů ročně by měl být dokončen do roku 2012.

Analytici navíc předpokládají, že Hyundai postaví svou druhou továrnu ve Spojených státech, aby uspokojila tamní rostoucí poptávku. Automobilka však takovýto plán před časem popřela, napsala agentura Reuters. Hyundai Motor tvoří společně s dceřinou firmou Kia pátého největšího výrobce automobilů na světě. Hyundai v listopadu 2008  zahájila sériovou produkci osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku. Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních vozů u slovenské Žiliny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám