Hlavní obsah

Ferrari chce do osmi let zvýšit prodej na 8000 vozů ročně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italský výrobce luxusních sportovních vozů Ferrari chce do osmi let zvýšit prodej aut na 8000 ročně. Řekl to v rozhovoru pro německý časopis Auto motor und sport generální ředitel společnosti Luca di Montezemolo.

Článek

Ferrari je součástí italského výrobce aut Fiat a letos čeká prodej rekordních 6800 až 7000 vozů. "Hodně bude záležet na Indii, Latinské Americe a Číně. Zde je potenciál k růstu," uvedl Montezemolo v rozhovoru. Upozornil rovněž, že letošní prodej bude záviset také na vývoji poptávky v Japonsku po nedávném zemětřesení a tsunami. V Japonsku Ferrari prodá ročně 400 vozů.

V Číně chce automobilka letos prodat 500 vozů. Loni zde prodej stoupl o 50 procent na rekordních 300 vozů. "Čína bude na konci 2011 naším třetím největším trhem za Amerikou a Německem," dodal Montezemolo.

Montezemolo v rozhovoru odmítl spekulace, že by mohla ve Ferrari převzít podíl německá automobilka Volkswagen. Fiat podle něj nemá zájem prodat podíl ve Ferrari, napsala agentura Reuters. Ferrari loni v Česku prodalo 58 nových vozů, což bylo o 45 procent více než v roce 2009. Loni automobilka otevřela v tuzemsku nové prodejní prostory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám