Hlavní obsah

Motocyklem roku 2011 je v Česku BMW K 1600 GTL

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V patnáctém ročníku ankety Motocykl roku 2011 v České republice opět bodovalo BMW. Hlavní cenu vyhrál cestovní silniční motocykl BMW K 1600 GTL. Do ankety, ve které hlasovala odborná porota i veřejnost, bylo zasláno celkem 37 423 hlasů.

Článek

BMW zvítězilo v anketě o nejlepší motocykl v Česku již počtvrté za sebou. Letos bodovalo cestovní BMW K 1600 GTL. O pohon komfortního motocyklu, kterému nechybí dvě pohodlné sedačky, kvalitní audio aparatura či adaptivní xenonové světlomety se stará šestiválcový řadový agregát o zdvihovém objemu 1649 ccm. Motor nabídne točivý moment 120 Nm už od 1500 otáček.

V kategorii "sportovní silniční motocykly" bodovalo Kawasaki s modelem Ninja ZX-10R. Choppery ovládl Harley-Davidson Sportster XL 1200X Forty-Eight. Mezi naháči zvítězila Aprilia s motocyklem Tuono V4R APRC. Kategorii cestovních silničních motocyklů vyhrálo BMW K 1600 GTL, které dostalo nejvíc hlasů ze všech nominovaných motorek a stalo se tak Motocyklem roku v ČR pro rok 2011.

Kromě odborné poroty se hlasování zúčastnila i veřejnost. Do ankety bylo zasláno celkem 37 423 hlasů. Slavnostní vyhlášení proběhlo ve čtvrtek 21. dubna ve večerních hodinách. Anketu vyhlásila na začátku února sekce Moto při Svazu dovozců automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám