Hlavní obsah

Chevrolet představil sedan Malibu, prodávat jej bude po celém světě

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chevrolet v Číně představil svůj nový globální sedan Malibu. Novinka se bude prodávat na šesti kontinentech a ve stovce zemí světa. V nabídce bude deset motorů. Jako první se dočká čínský trh, kde se Malibu začne prodávat koncem letošního roku.

Článek

Tvarem karoserie vychází Chevrolet Malibu z Opelu Insignia, mnohé totožné prvky lze nalézt i uvnitř vozu. Malibu je i přes shodnou techniku svébytným modelem, kterým chce Chevrolet prorazit na stovku trhů světa.

Podvozek automobilu využívá vzpěry McPherson na přední nápravě a víceprvkové zavěšení zadních kol. Malibu je dlouhé 4 859 mm, 1 854 mm široké a vysoké 1 462 mm. Kufr nabídne základní objem 462 litrů.

V nabídce bude celkem 10 motorů, půjde o čtyřválce a šestiválce. Chevrolet bude nabízet i verzi s pohonem na LPG. Přesné technické parametry motorů zatím automobilka nezveřejnila. V nabídce budou manuální i samočinné převodovky, kolik budou mít stupňů si Chevrolet rovněž nechal zatím pro sebe.

Chevrolet plánuje uvedení na trh v Číně koncem roku 2011; prodej v USA začátkem roku 2012. Kdy se dočká Evropa, zatím není jasné. Prodejní ceny výrobce ještě nezveřejnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám