Hlavní obsah

Subaru konceptem XV naznačilo budoucí podobu Imprezy

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru na právě probíhajícím autosalonu v Šanghaji představilo koncept XV. Ten naznačuje podobu chystané generace Imprezy. Základní tvar karoserie typu hatchback se nezměnil, výrazná jsou na konceptu zejména zadní světla.

Článek

Tvar koncepčního hatchbacku XV je tradiční. Také přední maska obsahuje standardní prvky japonské automobilky - šestiúhelníkovou mřížku nebo ostře řezané světlomety (podle Subaru s tvarem sokolího oka). Výrazná jsou zadní vystouplá světla.

Karoserii doplňuje drobné oplastování spodních částí vozu. Automobil má dvacetipalcová kola, použité pneumatiky mají rozměr 245/45.

Koncept je dlouhý 4450 mm, na šířku měří 1800 mm a je vysoký 1620 mm. Rozvor náprav pětimístného konceptu činí 2635 mm. Koncept pohání plochý čtyřválec s neudávaným výkonem, převodovka je bezestupňová (CVT).

Předpokládá se, že nová generace Imprezy se představí v září na autosalonu ve Frankfurtu. Prodej na evropských trzích by tak mohl být zahájen zkraje příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám