Hlavní obsah

Škoda bude vyrábět o šest centimetrů delšího Yetiho

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda představenstva Škody Winfried Vahland potvrdil zájem mladoboleslavské automobilky vyrábět prodlouženou verzi Yetiho. Automobil se začne vyrábět v roce 2013 v Šanghaji.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti 1,4 TSI 4x2 a 1,8 TSI 4x4

Článek

Je to paradox: přestože Číňané patří svou výškou k nejmenším národům světa, mají v oblibě velká auta. Pro automobilky je čínský trh velmi důležitý, proto se snaží vyhovět potřebám tamního obyvatelstva. Kromě zvláštní výbavy automobilů se často v Číně nabízejí verze s prodlouženým rozvorem náprav.

Prodlouženou verzi nabídne i Škoda s modelem Yeti. Předseda představenstva Škody Winfried Vahland potvrdil, že Škoda nabídne Yetiho prodlouženého o šest centimetrů. Výroba začne v roce 2013 v továrně v Šanghaji. S velkou pravděpodobností se prodloužený Yeti bude nabízet pouze na čínském trhu. Základní verze Yetiho měří na délku 4223 mm a nabízí poměrně malý zavazadelník – pouhých 416 litrů.

Anketa

Měl by se o 6 cm delší Yeti prodávat v Česku?
Ano
91,4 %
Ne
8,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9161 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Test Škody Yeti: 1,4 TSI 4x2 versus 1,8 TSI 4x4

Během ledna jsme vyzkoušeli dvě Škody Yeti. Obě měly benzínové motory TSI, jeden z vozů měl pohon 4x4, druhý měl poháněnou pouze přední nápravu. Jaké rozdíly...

Výběr článků

Načítám