Hlavní obsah

Škoda Auto představila novinky pro modelový rok 2012

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladoboleslavská automobilka v pondělí zveřejnila změny ve stávajících modelových řadách pro rok 2012. Jde zejména o nové metalické barvy, nové multimediální funkce a ekologické verze Green tec pro modely Fabia, Roomster a Octavia.

Foto: maž, Novinky

Škoda Fabia půjde koupit v nových metalických barvách.

Článek

Pro Fabie a Roomster jsou nově k dispozici ekologické verze Green tec. Green tec je označení pro modely vybavené systémem start-stop, systémem rekuperace brzdné energie a  pneumatikami se sníženým valivým odporem. Tato výbava vychází z výbav GreenLine, které Škoda představila v loňském roce [celá zpráva].

Verze Green tec je dostupná pro motorizace 1,2 TSI (63 kW) a 1,2 TSI (77 kW) s manuální převodovkou. Pro modelovou řadu Fabia bude verze Green tec dostupná také pro tříválcový motor 1,2 12V HTP (51 kW). Pro Octavie lze Green tec objednat s benzinovým motorem 1,4 TSI (90 kW) s manuální převodovkou, nebo s naftovým motorem 1,6 TDI CR DPF (77 kW) s manuální převodovkou.

Pro malé SUV Yeti jsou novinkou čtyři barvy střechy (odlišné od barvy karoserie, automobilka zatím konkrétní čtveřici barev nezveřejnila). V nabídce se rovněž objeví nová 16“ hliníková kola Nevis. V interiéru bude nově možnost připlatit si za sklopné opěradlo u spolujezdce (lze jej využít jako stolek). Patrně největší novinkou je příplatkové nezávislé topení na dálkové ovládání. To bude k dispozici i pro model Octavia.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Yeti 1,8 TSI 4x4

Pro Superb budou nově k dispozici odvětrávané přední sedačky a jiný design kol z lehké slitiny o velikosti 17“ (Laurel) a 18“ (Luxon).

Nové jsou také metalické barvy karoserie: modrá Lava (všechny modely), zelená Malachit (Roomster, Yeti, Superb), šedá Platin (Fabia, Octavia). Navigační systémy Amundsen a Columbus budou nově dodávány včetně mapových podkladů nainstalovaných již z výroby.

Změny se promítnou na vozech vyrobených od 22. kalendářního týdne letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám