Hlavní obsah

Ford musí svolat ke kontrole až 1,2 miliónu vozů F-150

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka Ford Motor výrazně rozšíří svolávací akci svých vozů F-150. Původně jich chtěla k výměně potenciálně vadných částí svolat asi 150 000, po konzultacích s úřady ale bude muset do servisu zamířit až 1,2 miliónu těchto vozů. Model F-150 je dlouhá léta nejprodávanějším dodávkovým automobilem v Severní Americe. Vozy mohou mít závadu na airbagu.

Článek

Závada se může projevit u automobilů vyrobených v letech 2003 až 2006. U některých vozů může dojít ke zkratu a samovolnému spuštění airbagu. Podle amerického úřadu pro bezpečnost v silniční dopravě (NHTSA) se ke kontrole budou muset vedle majitelů více než miliónu pickupů F-150 dostavit rovněž majitelé asi 16 000 vozů Lincoln Mark LT.

Ford už jednou vozy F-150 do servisů svolával, týkalo se to ale jen asi 144 000 automobilů. Pokud se započtou i tyto vozy, pak už jich musí jít ke kontrole asi 1,33 miliónu. Model F-150 je hlavním modelem pickupů série F a v Severní Americe je nejprodávanějším pickupem za posledních 34 let.

Pro automobilku Ford má význam také proto, že pickupy a SUV přinášejí výrobcům automobilů větší zisky než malá osobní auta. Ford uvedl, že neví o žádných nehodách, za nimiž by mohly být problémy s airbagem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám