Hlavní obsah

Jeden ze čtyř existujících vozů Koenigsegg Agera byl prodán v Ostravě

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Českou premiéru si ve čtvrtek v Ostravě odbyl luxusní sportovní vůz Koenigsegg Agera. Za vůz, který má pod kapotou 1000 koní, zaplatil kupec z Moravskoslezského kraje rovný milión euro (24,4 miliónu Kč).

Článek

Výrobek švédské automobilky Koenigsegg Agera, který do ČR dovezla společnost AR Cars, vlastní nyní na světě jen čtyři lidé. V ČR se momentálně jedná o nejdražší vůz. Luxusní automobil představil v Ostravě osobně majitel firmy Koenigsegg Automotive AB Christian von Koenigsegg.

Foto: Pavel Karban, Právo

Koenigsegg Agera

Model Agera pohání pětilitrový osmiválec, který dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 2,9 sekund a vyvinout maximální rychlost přes 400 km/h. Vůz má keramické brzdy, které umí zastavit z rychlosti 100 km/h s brzdnou dráhou 30,5 metru.

Foto: Pavel Karban, Právo

Koenigsegg Agera

Foto: Pavel Karban, Právo

Vnitřek vozu Koenigsegg Agera

Agera využívá celokarbonovou konstrukci s celkovou hmotností vozu 1435 kilogramů. Samozřejmostí výbavy je mimo jiné satelitní navigace, speciální regulace teploty či komfortní vybavení.

Foto: Pavel Karban, Právo

Motor vozu Koenigsegg Agera

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám