Hlavní obsah

Ford nabídne úspornější motory pro Transit

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ford představil nové motory pro svůj lehký užitkový model Transit. Úspora u nabízených motorů je zhruba desetiprocentní. Novým prvkem je i rekuperace energie a tzv. ECO Pack. Ten zahrnuje vypínatelný systém Stop-Start a omezovač rychlosti.

Článek

Ford Transit si můžete objednat výhradně se vznětovým motorem 2.2 Duratorq TDCi. Transity s pohonem přední nápravy jsou k dispozici s motory o výkonu 74, 92 a 103 kW (100, 125 a 140 koní), Transit s poháněnou zadní nápravou může mít motor s výkonem až 114 kW (155 k) a 385 Nm. Už základní motor nabídne točivý moment 310 Nm. Základem pro všechny motory je šestistupňová manuální převodovka.

Upravený motor je vybaven přímým vstřikováním paliva common-rail, novým turbodmychadlem s variabilní geometrií lopatek a lepším odvodem výfukových plynů (systému recirkulace výfukových plynů  - EGR). Nechybí ani filtr pevných částic. Motor splňuje přísnou emisní normu Euro 5. Přesné údaje o spotřebě zatím chybí. Ford udává zhruba desetiprocentní zlepšení.

V příplatkové výbavě je tzv. ECO Pack, který nabídne vypínatelný systém Stop-Star a rovněž vypínatelný omezovač rychlosti na 110 km/h. Nechybí ani rekuperační systém, který dobíjí akumulátor například při brzdění.

Ford Transit modelového roku 2012 se představí na autosalonu užitkových vozů v Birminghamu. Na evropských trzích se tento model objeví před koncem letošního roku. Ceny pro modelový rok 2012 ještě nebyly stanoveny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám